Miercuri, 2018-10-17, 10:24 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Gimnaziul Floreni

La sfat cu ...
Categoriile secţiunii
Ştiri
Coşul de cumpărături
Coşul de cumpărături este gol

Catalog de fişiere

Principală » Fişiere » Fişierele mele

Europa la Noi Acasa- Cetatenie responsabila
[ Descarcă de pe server (8.4 Kb) ] 2013-05-19, 0:46 AM

Cerul tot,e-ntr-o privire,
Plina de mister si dor,
Risipita prin iubire,
Ca si gindul trecator.

O chemare,tot insista,
A zbura sa o inveti,
Ascunzind intr-o batista,
Plinsu-a doua dimineti.

Se da drumul,la izvoare,
Se pun visele pe val,
Avem prinse-n cingatoare,
Doar iubirea si-un caval.

Doar o lacrima uitata,
Printre sarutari fierbinti
Si o patima de fata,
Rau certata,de parinti.

Cintecul : Spala-ma in riul dragostei

Mă plimbam pe drumul vieții , căutând priviri distinse 
Dar zăresc doar ochii tri
ști și de pleoape lacrimi prinse . 
Nici un zâmbet nu se vede , doar triste
țea îi apasă 
To
ți își rătăcesc prin gânduri , c-au uitat iubirea-acasă . 

Viaţa este în mare măsură un mister rămas încă nedescifrat de oameni. Avem o mulţime de întrebări fără răspuns, experimentăm lucruri pe care nu le putem explica şi în jurul nostru se întâmplă fenomene pe care nu le înţelegem.

Viaţa este un hăţiş de capcane printre care trebuie să te strecori, un număr nesfârţit de alternative dintre care trebuie să alegi, o intersecţie permanentă în care trebuie să te orientezi. Chiar dacă omul are posibilitatea să aleagă în viaţă între mai multe alternative, totuşi familia, locul geografic, cultura, religia...sunt lucruri pe care nu are oportunitatea să le aleagă şi ele devin elemente definitorii pentru personalitatea individului. În general în prima parte a vieţii (copilăria) omul este produsul acestor elemente native care-i definesc personalitatea, timp în care în a doua parte a vieţii (maturitatea) omul îşi fixează un scop pentru care se luptă restul vieţii pe viaţă şi pe moarte.

 O lupta pentru a trece prin barierele vietii o intilnim si in familiile care le-am vizitat noi. Am mers in ospetie la persoane care au luptat si lupta sa treaca peste toate obstacolele vietii. Oameni in etate, femei vaduve, batrini singuratici,copii neajutorati si copilarii darimate.

Dacă aceasta este realitatea, atunci fiecare dintre noi avem drepturi egale SĂ LUPTĂM. Nu are importanţă dacă avem mai mulţi prieteni sau duşmani nativi important este că acum trăim a doua parte a vieţii, timp în care ne hotărâm singuri destinul veşnic.

O femeie puternica este doamna Ana Dumitrascu Sotia veteranului de razboi Dumitrascu Vasile ce s-a stins din viata in luna aprilie anul 2013 , cu un zimbet si un dar am mers in ospetie la ea.

Nimeni nu este îndreptăţit să rămână ignorant pentru că vine dintr-o familie needucată, să fie analfabet pentru că nu a avut posibilităţi să meargă la şcoală, să fie dezordonat şi murdar pentru că în copilărie nu a avut condiţii...Viaţa este o luptă în care trebuie să schimbăm multe lucruri şi lupta întotdeauna este grea şi dureroasă, dar cum altfel putem justifica pretenţia de a trăi ?

O familie care striga si nimeni nu adude, un copil fara jucarii si fara viitor, de ce exista asemenea probleme ? de ce trebuie tu sa suferi ca nu porti nici o vina, unde este dreptatea ?

Mocanu Vera- Speranţe, idei sau vise,

Sunt de mult, de vremuri ninse.

Au rămas doar nişte gânduri...

Azi, am mulţi prieteni singuri.

 

Încă n-am pe faţă riduri,

Însă, sunt plină de gânduri...

Ce mai viaţă, ce mai soartă!

Singurătatea mă poartă.

 

Frumoasele mele vise,

De soartă mi-au fost ucise.

Acum am rămas pe gânduri,

Cu ochii pe-aceste rânduri...

Lupta şi duşmanul este comun, însă particularităţile luptei sunt diferite, spre exemplu unul se luptă cu sărăcia, altul cu bogăţia, unul se luptă cu alcoolul, altul cu minciuna...oamenii se luptă cu lucruri diferite, dar toţi luptă. Cu ce lupţi tu, cu cine lupţi, pentru ce lupţi, cu ce metode? Indiferent de răspuns, orice luptă are un sfârşit şi atunci luptătorii se transformă ori în învinşi ori în învingători. Lupta vieţii este unică, nu se mai repetă niciodată, de aceea învişii şi învingătorii rămân pe aceste poziţii pentru eternitate. De acest lucru o sa va convingeti cind o sa-l vedeti pe Gabriel un baiat cu vise si sperante.

Nu-mi pasă dacă soarta mea pe pământ
Puţin din Pământ a avut
Si dacă ani de iubire s-au frânt
In ura unui minut:
Si nici mă plâng dacă cei dezolaţi,
Dragă, sunt mai fericiţi decât mine,
Ci că TU suferi de soarta MEA,
Doar un trecător prin destine.

Acum nu mai putem da vina pe familie, ţara în care ne-am născut, cultură, religie, acum o putem lua de la început, acum avem şansa să demonstrăm ce putem face noi, acum este rândul nostru.

Prodan Marfa un suflet plin de emotie si cu ochii la portita.

Ţine-, în braţe, 
soartă,
Mângâie-mi pe frunte, 
stele
Şi în ochii tăi, 
cu grijă,
Pune-mi, numai peruzele!
Înfloreşte-n piept 
iubirea,
Ce din faşă mi-ai promis,
 îmi depăn 
fericirea
Pe aripa ei de vis!
Ţine-, în braţe, 
soartă,
Legănându-mi clipele
 găsesc în ele, 
poartă,
Pentru drumul limpede!

Sunt demn ca sunt cetatean al acestei tari, sunt mindra ca m-am nascut in acest sat. Prodan Maria lupta cu propria viata asteptin sa-i deschida cineva portita.

 Lupta aceasta este grea pentru că este o luptă cu noi înşine, cu propriile tendinţe, dorinţe, obiceiuri, o luptă prin care dorim să învingem ce este rău şi păcătos în noi, de aceea indiferent de rezultat noi suntem singurii responsabili.

Este o persoana responsabila si plina de viata indiferent de durerea pe care o are in suflet Girleanu Aculina.

Lupta aceasta este complicată nu doar pentru faptul că este cu noi, nici măcar că durează cât viaţa, cât pentru faptul că se poate sfârşi oricând şi de cele mai multe ori înainte de momentul anticipat de noi.

Între-ale vieţii tulburate spume,
Nimica nu lăsa -ţi schimbe firea,
Nici bucuria oarbă, nici mâhnirea -
 totul este trecător pe lume.

Martin Gheorghe un batrin singuratic, copii plecati si o privire ingindurata.

Dacă suntem cinstiţi acceptăm că este destul o viaţă, mai lungă sau mai scurtă, DAR ESTE DESTUL O VIAŢĂ. Cine nu învinge în viaţa aceasta nu ar învinge nici dacă ar fi trăit trei vieţi, nici dacă s-ar fi nascut în palat, nici dacă...

Şansa să lupţi "lupta neprihănirii" este acum, te rog să o începi CHIAR ACUM.

 

Viata este plina greutati..Traind pe aceasta lume trebuie de mic copil sa tinzi  catre trepte mai inalte si catre fericirea sufletului tau , trebuie sa-ti creezi propria personalitate si propriul "eu" iar daca ai ajuns la aceste succese .. ai sa te simtui cu adevarat implinit .

Cu adevarati impliniti s-au simtit si familiile Brihunet,Handuca si Postica

Adeseori noi oamenii ,intram  in conflicte diverse , dar cel mai apasator este cel cu sine insusi.Unele persoane , fiind fara experienta de viata ajungind la o greutate anumita se blocheaza ,aceasta duce la o decadere a propriei autoaprecieri , cauzele pot fi unele foarte grave , daca noi nu sintem stapini pe noi .
Orice persoana , trebuie sa fie optimista si sa duca cu cinste cirma vietii ,avind mottoul "Eu vreau ,eu pot , eu am sa reusesc".

 

Categorie: Fişierele mele | Adăugat de: natalia
Vizualizări: 251 | Descărcări: 33 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 152
Mini-chat
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0